Zwerfafvalteam

Zwerfafvalteam Drents Dorp houdt de buurt schoon

Zwerfafvalteam Drents Dorp houdt de buurt schoon

 

Sinds oktober 2011 ruimt het Zwerfafvalteam Drents Dorp (kortweg Z.A.T.) iedere 1-2 weken de hele buurt op. Het zwerfafvalteam is een initiatief van buurtgenoten die de troep op straat meer dan Z.A.T.waren.

Wat is het doel van het zwerfafvalteam?

Door regelmatig zwerfafval op te ruimen en illegaal gestort grofvuil op te laten halen, hoopt het zwerfafvalteam een schonere buurt te krijgen. Dit initiatief zorgt niet alleen voor een schonere buurt, maar bevordert daarnaast ook de leefbaarheid van de buurt. Ook gaat er een preventief karakter vanuit. Het blijkt namelijk dat hoe schoner een gebied is, des te eerder mensen geneigd zijn dit gebied schoon te houden.

Hoe gaat het zwerfafvalteam te werk?

Het ophalen van zwerfafval gebeurt door zo’n 15 vrijwilligers die alleen of in groepjes op pad gaan. Sommigen gaan op vaste dagen, anderen alleen wanneer het nodig is. Omdat iedereen een eigen gebied heeft om schoon te maken en zij consequent op pad gaan, wordt de buurt iedere maand tenminste 2 keer helemaal ontdaan van zijn troep. Gemiddeld genomen haalt het team per maand ruim 30 bomvolle vuilniszakken op! Doordat de buurt verdeeld is over 15 vrijwilligers kost het niet veel tijd om op te ruimen. De meesten zijn in een uurtje klaar.

Meer informatie of lid worden

Als u meer wilt weten over het Zwerfafvalteam of wilt u zich ook inzetten als vrijwilliger, dan kunt u contact opnemen met de SBDD.