SPIL-centrum Strijpdorp

SPIL-centrum Strijpdorp

 

Aan de Apeldoornstraat in Eindhoven staat een prachtig nieuw gebouw. Hier is sinds augustus 2014 het SPIL-centrum Strijpdorp gevestigd. In dit gebouw zitten de SPILpartners SALTOschool Strijpdorp, Partou (kinderopvang), Zuidzorg (consultatiebureau), Lumens in de buurt en Eindhoven Sport. SPILcentrum Strijpdorp geeft vorm aan onderwijs gericht op de toekomst. Het doel van ons SPIL-centrum is de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar zo goed mogelijk te laten verlopen en, indien gewenst, ondersteuning te bieden aan de ouders/verzorgers bij de opvoeding. In het SPIL-centrum werken de partners nauw met elkaar samen. Het belang van uw kind staat voorop in alles wat wij doen. Dat betekent dat er regelmatig overleg is tussen de verschillende partners in het belang van de ontwikkeling van uw kind.

Hieronder vindt u een beknopte omschrijving van alle partners:

SALTOschool Strijpdorp: Samen Actief Leren Talenten Ontwikkelen

Leren in deze tijd vraagt veel meer dan een leerkracht voor de groep, een instructie en een verwerking. De kinderen op SALTOschool Strijpdorp worden voorbereid op een leven in de 21ste eeuw. Het is een tijd waarin veranderingen en ontwikkeling elkaar in een snel tempo opvolgen. Onze kinderen gaan straks wellicht werk verrichten waar wij het bestaan nu nog niet van kennen. Dit vraagt van uw kind vaardigheden, kennis en een onderzoekende houding die aansluiten op deze snel ontwikkelende kennismaatschappij. Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren ontdekken en onderzoeken.

Websitewww.bs-strijpdorp.nl

Kinderopvang en peuterspeelzaal

Partou is de plek waar u en uw kind altijd welkom zijn. Waar u kunt rekenen op goede zorg in een warme, liefdevolle omgeving met persoonlijke aandacht voor ieder kind. Bij Partou is elke dag wel iets bijzonders te beleven. Dat is ons uitgangspunt. Partou biedt dagopvang, peuteropvang, voor- en buitenschoolse opvang, incidentele opvang en vakantieopvang aan in SPIL-centrum Strijpdorp. De kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen elkaar ontmoeten in de uitdagende speelstraat en snoezelruimte. Ook is er een eigen natuur- en ontdekkingstuin, met een apart gedeelte voor de allerkleinsten. De kinderen van 4 tot 13 jaar hebben een aparte groep en maken gebruik van het schoolplein en voorzieningen in de buurt.

Websitewww.partou.nl

Consultatiebureau

Groeit mijn kindje goed? Wanneer mag mijn kindje voor het eerst een boterham? Lopen, praten, eten? Er gebeurt zoveel in de eerste jaren van uw kind. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Samen met u houden we op het consultatiebureau de groei en ontwikkeling van uw kindje goed in de gaten. En mocht uw kindje meer zorg nodig hebben, dan zijn wij er voor u.

Websitewww.zuidzorg.nl

Jeugd– en jongerenwerk

Lumens buurtruimten biedt ruimte aan Dynamo Jeugdwerk. Sociaal ondernemerschap is daarbij het uitgangspunt. Lumens buurtruimten zet haar maatschappelijke kennis van klanten en wijken in en verbindt en ondersteunt. Met specifieke kennis en ervaring (vanuit o.a. de exploitatie van buurtondernemingen, jongerencentra, Dynamo, Speelpark de Splinter en als facilitair bedrijf voor de Lumens Groep) helpt Lumens buurtruimten bewoners en bewonersorganisaties op maat.

Websitewww.lumensbuurtruimten.nl

Beheerder van de gymzaal

Eindhoven Sport, onderdeel van de gemeente Eindhoven, stimuleert een sportieve levensstijl en maakt dit mogelijk door een gevarieerd sportaanbod, maar ook door de activiteiten in alle wijksportaccommodaties in Eindhoven. Naast het bewegingsonderwijs voor basisscholen, wordt de gymzaal momenteel al gebruikt voor sporten zoals Tai Chi, Bootcamp en naschoolse activiteiten van Sportformule. Deze mooie gymzaal kan natuurlijk ook door u worden gebruikt. Wilt u badmintonnen, volleyballen, gymmen, een kinderfeestje organiseren of andere activiteiten doen? De gymzaal kan door iedereen in Drents Dorp gereserveerd worden!

Websitewww.eindhovensport.nl