Gratis Geld

  

GRATIS GELD? DAT KAN TOCH NIET? ECHT WEL! 

Drents Dorp krijgt geld van de gemeente. Om leuke dingen mee te doen: dingen die onze buurt nóg mooier, socialer en gezelliger maken. En het goede nieuws is: mensen uit de buurt mogen zélf bepalen welke dingen dat zijn.  Bloembakken, kunstwerken, een voetbaltoernooi voor alle kinderen? Het kan allemaal, onder bepaalde voorwaarden. Waarvan de belangrijkste is, dat het een idee voor de buurt is. Of dat laatste het geval is, bepaalt de beoordelingscommissie. Een serieuze naam, maar eigenlijk gewoon een groep actieve mensen uit de buurt.

Het is zonde als we dat geld op de plank blijft liggen en niet gebruikt wordt. Terwijl we er zo veel leuke dingen mee kunnen doen. En daarom zijn we op zoek naar grote, kleine, bijzondere, interessante of gezellige ideeën. We roepen daarom iedereen op om met een idee te komen. Ook als je twijfelt. Bijvoorbeeld over de vraag of anderen jouw idee wel leuk vinden. Of als je niet weet hoe je het uit moet voeren, of als je eigenlijk extra handjes nodig hebt. Wij helpen je graag om van jouw idee een echt plan te maken!
Heb je nu al een idee, wil je in gesprek met iemand van de beoordelingscommissie, of wil je iets anders kwijt over activiteiten in de buurt? Stuur dan een mail naar gratisgeld@drentsdorp.nl.
We kijken uit naar leuke plannen!