In memoriam

  

Wij willen u mededelen dat Herman Vermeulen vrijwilliger van sbdd is overleden aan de verschrikkelijke ziekte COVID 19. Hij was erg betrokken bij alle activiteiten in de buurt en bij de buurtpreventie. Wij gaan hem erg missen in de wijk en wensen Francien en kinderen heel veel sterkteCondoleanceregister

Redactie nieuwsblad zoekt versterking!

  

Vind jij Nieuwsblad Drents Dorp ook zo’n toffe buurtkrant? En vind je het leuk om af en toe een stukje te schrijven? Een verslagje te maken van een buurtactiviteit? Of een buurtgenoot met een interessant verhaal interviewen? Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal in de buurt leeft?

Meld je dan aan als redactielid van Nieuwsblad Drents Dorp. Lid zijn van de redactie betekent dat je deel uitmaakt van het gezellige team dat de redactie is. We komen 4 keer per jaar bij elkaar om de volgende uitgave voor te bereiden.

Zie je het niet zitten als officieel lid bij de redactie, maar wil je af en toe of eenmalig een leuk artikel schrijven? Je bijdrage van harte welkom!

Ben je minder bedreven met de pen, maar weet je wel een interessant onderwerp? Ook dan vernemen we graag van je.

Stuur een mailtje naar nieuwsblad.drentsdorp@yahoo.nl of spreek iemand van de redactie aan.

Gratis Geld

  

GRATIS GELD? DAT KAN TOCH NIET? ECHT WEL! 

Drents Dorp krijgt geld van de gemeente. Om leuke dingen mee te doen: dingen die onze buurt nóg mooier, socialer en gezelliger maken. En het goede nieuws is: mensen uit de buurt mogen zélf bepalen welke dingen dat zijn.  Bloembakken, kunstwerken, een voetbaltoernooi voor alle kinderen? Het kan allemaal, onder bepaalde voorwaarden. Waarvan de belangrijkste is, dat het een idee voor de buurt is. Of dat laatste het geval is, bepaalt de beoordelingscommissie. Een serieuze naam, maar eigenlijk gewoon een groep actieve mensen uit de buurt.

Het is zonde als we dat geld op de plank blijft liggen en niet gebruikt wordt. Terwijl we er zo veel leuke dingen mee kunnen doen. En daarom zijn we op zoek naar grote, kleine, bijzondere, interessante of gezellige ideeën. We roepen daarom iedereen op om met een idee te komen. Ook als je twijfelt. Bijvoorbeeld over de vraag of anderen jouw idee wel leuk vinden. Of als je niet weet hoe je het uit moet voeren, of als je eigenlijk extra handjes nodig hebt. Wij helpen je graag om van jouw idee een echt plan te maken!
Heb je nu al een idee, wil je in gesprek met iemand van de beoordelingscommissie, of wil je iets anders kwijt over activiteiten in de buurt? Stuur dan een mail naar gratisgeld@drentsdorp.nl.
We kijken uit naar leuke plannen!