Jeugdactiviteitencommissie

Drents Dorp is een actieve buurt. Naast de vele activiteiten die jaarlijks in de buurt worden georganiseerd is er ook een werkgroep die zich speciaal richt op de jeugd t/m 12 jaar: de Jeugdactiviteitencommissie.

Deze werkgroep bestaat uit enkele vaste vrijwilligers en een aantal vrijwilligers die bij één of meerdere specifieke activiteiten helpen. Alle vrijwilligers wonen in Drents Dorp!

Jaarlijks worden er diverse jeugdactiviteiten georganiseerd, zoals:

Paasontbijt voor de hele buurt

Vlak voor Pasen is er een Paasontbijt voor alle bewoners van Drents Dorp en voor de kinderen wordt er na het Paasontbijt een spelletjesuurtje georganiseerd of we gaan met hen naar paaseieren zoeken.

Luchtkussendag

Op het Gelderlandplein staan diverse gehuurde luchtkussens (ook met water) waar de kinderen op kunnen ravotten om zo de zomervakantie in te luiden.

Bezoek speeltuin/speelpark

Elk jaar gaan we medio augustus/september aan het begin van het nieuwe schooljaar met de kinderen die zich hebben ingeschreven naar een leuke speeltuin of speelpark om daar een gezellige dag te beleven. Zo bezochten wij onder andere al meerdere keren Billy Birdpark Hemelrijk in Volkel en speelland Irrland in Kevelaer.

Halloween

De ingeschreven kinderen lopen dan in groepjes door de buurt om bij deelnemende bewoners aan te bellen en bij hen om een snoepje vragen. Elk jaar weer een griezelig spannende tocht!

Kerstactiviteit

De Kerstman en zijn gevolg gaan door de buurt om de bewoners een kerstgroet te brengen en aan de kinderen t/m 12 jaar een leuk cadeautje af te geven.

Doet u met ons mee?

Heeft u kinderen? Dan hopen wij dat ze bij één of meerdere toekomstige activiteiten gezellig met ons mee willen doen. Wilt u zelf als vrijwillig(st)er helpen? Graag!!! We zoeken altijd mensen die ons willen helpen bij het organiseren van de jeugdactiviteiten. Voor u is dit direct een mooie gelegenheid om de mensen en kinderen uit de buurt beter te leren kennen. Bij interesse kunt u contact opnemen met de SBDD.