JC Stairway / Dynamo jeugdwerk

Jongerencentrum Stairway

 

Dit jongerencentrum is één van de vele buurtruimten die Lumens rijk is en is sinds 1 oktober 2014 gevestigd in het SPIL-centrum Strijpdorp aan de Apeldoornstraat 1. Abdul Hajou (sociaal beheerder) en Stephan Bogdanski (jeugdwerker bij Dynamo Jeugdwerk) zijn uw gastheer in dit centrum dat van maandag t/m vrijdag geopend is van 12.00 uur tot 21.00 uur. Jeugd en jong volwassenen tussen de 4 en 27 jaar bezoeken voornamelijk het jongerencentrum. Voor jeugd boven de 18 geldt wel, dat ze als ze een activiteit voor zichzelf organiseren, ze ook iets voor de jongere bezoekers moeten doen.

Wat is er allemaal te doen?

  • ontmoetingsruimte
  • activiteiten voor jongeren, tieners en m- begeleiding voor buitenactiviteiten
  • ruimte voor activiteiten uit de buurt
  • allerlei speel- en spelmogelijkheden
  • gratis gebruik van computers met inte- gratis Wi-Fi
  • workshop DJ draaitafel
  • playstation 4, Nintendo Wii Pro
  • tafeltennis en tafelvoetbal

Sport als middel

Abdul en Stephan vinden dat sporten een middel is en niet het doel. In Stairway proberen we de jongens respect, discipline en structuur bij te brengen. Het is goed om vanuit een opstootje om te gaan met de situatie. En dan te leren hoe het ook kan, op een menselijke manier. Tieners schelden een hoop naar elkaar, dat hoort er tegenwoordig een beetje bij. Maar dat proberen wij ze hier af te leren en het werkt! De oudere jeugd krijgt ook hulp met het zoeken naar werk. Dit doen Stephan en Abdul in samenwerking met WIJeindhoven.

Inspireren zit hem vooral in enthousiasme en zichtbaarheid. De jeugd uitdagen om mee te doen, door in te spelen op hun passie en talenten. Dus laten wij ze hun activiteiten vooral zelf organiseren. Laat ze vooral ook fouten maken. Daar leren ze weer van. Wij geven ze vertrouwen en kijken vervolgens samen naar wat wel en niet goed gaat.

Jongerencentrum Stairway roept de buurtbewoners op om meer activiteiten te organiseren voor jongeren. Dat vinden we belangrijk voor levendige buurten in Strijp, waar veel gebeurt en waar het fijn wonen is voor iedereen. Om dit aan te moedigen kan iedereen, die jongerenactiviteiten in de buurt organiseert zonder commerciële doeleinden, gratis gebruik maken van de ruimte in jongerencentrum Stairway. Of het nou voor een workshop, een spelletjesmiddag of een sporttoernooi is, bijna alles is bespreekbaar. Maar u kunt ook altijd gewoon eens binnenlopen voor extra informatie of gewoon uit nieuwsgierigheid.

Contactgegevens

Sociaal beheerder

Stephan Bogdanski
Tel: (06) 15 83 74 35
E-mail: s.bogdanski@lumensindebuurt.nl

Jeugdwerker

Abdul Hajou
Tel: (06) 15 95 75 18
E-mail: a.hajou@lumensindebuurt.nl

Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/jcDistrictUstrijp