Hobbyclub “De Drentse Kei”

Al sinds mijn VUT in 1997 leid ik, Cor van der Lingen, samen met mijn dochter Anja Hovestad, hobbyclub “De Drentse Kei”. Op dit moment zijn we met de hobbyclub gevestigd in jongerencentrum Stairway aan de Apeldoornstraat 1.

Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar bij ons komen knutselen van 13.30 tot 15.00 uur. De entree bedraagt slechts 1 euro per week. De kinderen krijgen hiervoor het knutselmateriaal, ranja en een snoepje. Op woensdagen tijdens schoolvakanties, als er geen school is, is de hobbyclub ook gesloten.

Wekelijks komen er momenteel zo’n 15 à 20 kinderen knutselen die afkomstig zijn uit Drents Dorp,Lievendaal, Meerhoven en het Ven. Wij bedenken zelf de knutselopdrachten, zoals een bloemenrekje voor Moederdag of een T-shirt met stiften inkleuren voor Vaderdag. Soms wordt er ook wel eens iets in opdracht gemaakt. Voor de SBDD bijvoorbeeld hebben de kinderen een aantal jaren geleden maar liefst 85 eierdoppen gemaakt voor het jaarlijkse Paasontbijt. Met carnaval of kerst wordt er soms ook samengewerkt met de school of de KNAP-groep van Lumens in de buurt. De term KNAP staat in deze afkorting voor Kort Naschools Activiteiten Programma.

De hobbyclub zou er heel graag nog 1 of 2 personen bij hebben die ons op de woensdagen zouden willen komen helpen. Ook als u gewoon een keer een kijkje wilt komen nemen, kom dan gerust eens langs op één van de woensdagen. U bent hartelijk welkom. Voor meer informatie over de hobbyclub kunt u ook altijd contact opnemen met de SBDD