De mozaïekclub

Als je door Drents Dorp wandelt zal het je vast weleens opgevallen zijn dat redelijk wat mozaïekjes aan de gevels hangen. Dat is geen toeval. Die kleine kunstwerkjes zijn namelijk ontstaan in het ‘atelier’ de mozaïekclub.

Tijd dus voor een bezoekje aan het atelier. Iedere woensdagavond, van 19.00 tot 21.00 uur wordt de infowinkel aan de Plaggenstraat 54 omgetoverd tot een mozaïekatelier. Wanneer ik binnenstap wordt de ruimte bevolkt door 8 dames en 1 heer. Die verhouding blijkt iedere avond wel zo ongeveer te kloppen. De dames zijn dan creatief bezig en de mannen die zijn er voornamelijk voor de gezelligheid (= ongevraagd commentaar) en af en toe technische ondersteuning als er bijvoorbeeld een metalen rand rond een kunstwerk gemaakt moet worden.

Els-ik-ben-eigenlijk-een-Indiaan neemt me onder haar hoede en leidt me rond. In de berging vinden we alle benodigde materialen en kunstwerken in wording. Terug in de grote ruimte schuif ik aan bij de grote tafel en laat me uitleggen over patroontekenen, lijmen en inwassen. Op de vraag hoe lang de club al bestaat moet Ingrid-die-toch-alles-weet  me het antwoord schuldig blijven. En dat terwijl ze toch het langst bij de club is. Ze is ondertussen bezig met een prachtig ontwerp in de Looney Tunes stijl.

Mocht je interesse hebben, stap dan gewoon eens binnen op woensdagavond. Voor slechts 1 euro per avond heb je beschikking over alle materialen, begeleiding en veel gezelligheid. Naast mozaïeken kun je er ook nog kaarten maken en schilderen. En die naam-met-een-bijnaam krijg je er als bonus gratis bij.

Bron: Artikel uit Nieuwsblad Drents Dorp jaargang 3 nummer 1