Buurtpreventieteam

Buurtpreventieteam Drents Dorp

In 2000 kwam de politie met de vraag bij de SBDD of er mogelijkheden waren voor buurtpreventie in Drents Dorp. hier is door een aantal buurtbewoners positief op gereageerd en hieruit ontstond na enige tijd buurtpreventieteam Drents Dorp.

 

Wat is buurtpreventie?

Het doel van buurtpreventie is het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt. Dat kan door samen wat extra op te letten en meer betrokken te zijn bij de straat, flat of buurt waarin men woont. Door uw ervaringen en die van anderen te verzamelenen te evalueren kunnen politie en buurtbewoners zelf beter op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de buurt en daarop inspelen. Dit moet leiden tot een verhoging van het veiligheidsgevoel bij de inwoners van de buurt. Buurtpreventie heeft dus alles te maken met ogen en oren goed open houden in uw eigen belang en dat van uw directe omgeving. Buurtpreventie Drents Dorp werkt er zo hopelijk aan mee dat het prettig wonen is in onze buurt.

Met enige regelmaat lopen diverse vrijwilligers op verschillende tijdstippen door de buurt. Zij zijn herkenbaar aan hun opvallende gele hesjes. Ook kunnen zij zich aan u legitimeren met hun buurtpreventiepas. Elke 2 maanden komt het gehele team bijeen om actuele zaken met elkaar te bespreken. Het gaat dan naast onderwerpen op het gebied van veiligheid ook over zaken zoals bijvoorbeeld schone straten en (geluids)overlast. Bijgestaan door vertegenwoordigers van de gemeente, Woonbedrijf, Lumens, politie,stadstoezicht en SBDD proberen we iets aan de geconstateerde problemen te doen.

Wilt u met ons meedoen?

Drents Dorp is aan het groeien en daarom is uitbreiding van ons team heel erg gewenst. Wilt u meer informatie over de buurtpreventie of eens een proefronde meelopen, stuurt u dan een e-mail met uw contagegevens (naam, adres, telefoonnummer) naar buurtpreventie.drentsdorp@hotmail.com en we nemen spoedig contact met u op. Ook kunt u voor meer informatie tijdens de openingstijden terecht bij de infowinkel. indien u besluit om uzelf aan te sluiten bij ons team krijgt u van de gemeente Eindhoven een gratis cursus tot buurtpreventist (2 cursusavonden) aangeboden. Tevens ontvangt u een hesje en persoonlijke buurtpreventiepas.

BUURTPREVENTIETEAM DRENTS DORP

SAMEN VOOR EEN VEILIGE EN LEEFBARE BUURT